torsdag den 2. maj 2013

Genbrug

Bukserne på min store knægt strammer, så det er på tide at finde nogle større. Men i stedet for fluks at sætte mig til computeren og bestille nogle nye, er jeg så priviligeret, at jeg bare kan gå op på loftet og hente flere par fra lageret. Årsagen er, at min bror og svigerinde løbende forsyner os med tøj, som deres drenge er vokset ud af. Og hvor er det bare dejligt hele tiden at have nye forsyninger på lager - og yderst besparende!

Rigtigt meget børnetøj når jo slet ikke at blive slidt op, inden det bliver for småt, og så er det altså genialt, at man kan sende det "videre i systemet" i stedet for at smide ud. På samme måde har jeg delt tøj med en anden svigerinde, hvor tøjet vandrer begge veje, efterhånden som ungerne vokser og får mindre søskende. Noget af det har været brugt af 3 børn eller flere på nuværende tidspunkt, men er stadigvæk i fin stand.

Genbrug er generelt en rigtig god ting - ikke kun mht. tøj. Det sparer ikke alene penge, men er også en klar gevinst for miljøet, når der ikke skal bruges ressourcer både til at forbrænde det gamle og producere det nye. Det handler også om at bruge de forhåndenværende materialer i stedet for altid at købe nyt og færdigproduceret. Hos os er der sjældent noget, der bliver smidt ud, for på et eller andet tidspunkt kan det sikkert bruges til noget - og ofte noget helt andet, end det oprindeligt var beregnet til.

Vores børn elsker også at komme i genbrugsbutikker eller på loppemarkeder. Ikke alene er der mange spændende ting, som man ikke ser i reklamerne, men det er også typisk til en pris, hvor lommepengene rækker, så de kan opleve fornøjelsen ved at købe noget for deres egne penge. Den store knægt snakker meget om, at han vil åbne en bod nede ved vejen, hvor han kan sælge alt det gamle legetøj, han ikke bruger mere - så han kan spare sammen til en Ipad. Det kunne være, vi skulle gøre alvor af det eller lade ham få en stand på et loppemarked. Ikke bare for at han kunne tjene lidt penge, og vi kunne få mere plads - men lige så meget for, at legetøjet kunne komme i omløb igen og bringe glæde til andre børn i stedet for bare at ligge i en kasse på vores loft.

Prøv engang at tænke over det. Hvad har DU liggende af ting, du ikke bruger, som kunne gøre gavn i et andet hjem? Hvis du ikke lige kender nogen, der kan bruge det, så giv det til en af de mange genbrugsbutikker. Så går det både til genbrug og til et godt formål = dobbelt gevinst! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar