mandag den 15. april 2013

Det enkle liv - eller mangel på samme

Bonderøven er tilsyneladende et meget populært TV-program, og det kan man jo undre sig over. I en tid med et enormt forbrug, hvor det for mange mennesker er meget vigtigt at have det helt rigtige hus, de helt rigtige møbler, de helt rigtige nipsting osv. Hvad er det så, der fanger ved et program, der handler om at klare sig med de forhåndenværende midler og købe mindst muligt?

Og hvad tænker folk mon, når de ser programmet? Tænker de: "Godt, det ikke er mig, der skal bo sådan"? Eller tænker de rent faktisk det modsatte og længes på et eller andet niveau efter et mere enkelt liv uden så megen kommercialisme og modestress og -jag?

Er det mon det samme, der får folk til at støtte initiativer til øget bæredygtighed? En voksende bevidsthed om, at det stadigt voksende forbrug globalt set har en stor pris - og ikke kun kan mærkes direkte på pengepungen. Eller handler det mere om at købe aflad ved at give penge og/eller opmærksomhed til projekter, der skal gøre verden til et bedre sted for os allesammen? Eller er det måske i virkeligheden også  i sig selv bare et modefænomen? Så man ud over at købe alle de rigtige ting også skal støtte de rigtige projekter, se de rigtige TV-programmer, spise den rigtige mad osv. osv.

Puha, jeg bliver helt stresset ved tanken! Godt, jeg aldrig har forstået at være med på moden :-)



2 kommentarer:

  1. Jeg synes det, der er så fedt ved Bonderøven er at han er så engageret i det han gør og han gør det 100%. Nogle gange tænker jeg "at han gider" men samtidig er jeg imponeret over han gider. Nogle gange tænker jeg også hvorfor man gider se madprogrammer, man kan hverken dufte eller smage maden, men jeg bliver alligevel fanget af kokkenes passion for det de laver. Jeg har flere mennesker i mit liv jeg beundrer på grund af den iver de har for at lave de ting de er optagede af og det smitter

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan også godt selv lide at se Bonderøven, og jeg beundrer, at han bare laver det, han har lyst til - og lever med konsekvenserne af sine valg. Og du har ret: Det er meget inspirerende, når mennesker viser deres begejstring for et eller andet - nærmest uanset hvad det er :-)

      Slet